Sier Metaal Timmermans
Metaalbewerker, constructiebankwerker, plaatwerker, lasser, smid je mag hem noemen zoals je zelf wil. Het is op Maarten Timmermans allemaal van toepassing.
Zijn vakmanschap en deskundigheid zijn goed te zien op deze website en zijn fotoboeken in de werkplaats.
Een kleine opsomming:
Van een eenvoudig tuinhekje tot zeer ingewikkelde trapconstructies compleet met leuningen, bordessen en brandtrappen in allerlei vormen. Een grote verscheidenheid aan schoorsteenkappen, hekwerken, poorten, dakconstructies en overkappingen.
Maar ook vele speciale opdrachten zoals tuinlantaarns, uithangborden, Romeinse helmen voor een gilde en restauratiewerk aan diverse monumenten. Ook aannemers met bijzondere opdrachten weten Maarten Timmermans te vinden.

Maarten volgde zijn opleiding aan de technische school in Boxtel waarna hij het vak leerde bij een klein constructiebedrijf en later bij een ambachtelijke smederij. In 1995 zette hij de stap om voor zichzelf te beginnen en begon hij in een kleine bedrijfsruimte in Boxtel.
Deze ruimte werd al snel te klein en in 1998 betrok hij een bedrijfshal aan de Broxven in Esch waar zijn bedrijf nu nog steeds voortvloeit.
Als Maarten zijn smidsvuur brand zie je ook het vuur in zijn ogen want voor hem is het smeden van mooie dingen een combinatie van werken en hobby.

Maak gerust een afspraak als je iets wil laten maken of berekenen of loop gewoon eens binnen in zijn werkplaats.

Tip: ga dan een beetje rond koffietijd want die smaakt er ook goed!